Pagini

29 oct. 2008

Dragilor mei Pit si A.

Comentariile ce nu ajung a fi publicate la timpul lor, is tare greu de rescris / regindit mai apoi. Asa ca textul asta (ce trebuia publicat simbata), adresat in exclusivitate voua, nu va suferi modificari semnificative, sper!

Draghii mei Pit si A.
Duminica o sa va fericiti in fata Domnului cu o grea misiune, poate cea mai frumoasa de la inventarea crestinismului: CUNUNIA (am aflat mai tirziu ca-i zice si Sacrament).

In nevrednicia mea, incercat-am sa compun o poezie amuzanta, dar nu-s Groparu. Asa ca m-am imaginat specialistu' lu' Peste in diverse situatiuni:

Absolvent de stiinte juridice:

Casnicia este o institutie guvernata de Codul / Dreptul familiei, nu dupa ureche, asa cum se intimpla in realitate. In conformitate cu art. 13, lit. D, va doresc sa cresteti plozi si sa n-aveti parte d-un coleg d-al meu specializat in divorturi si partaje.

Absolvent de stiinte politice:

Statul ocroteste familia! CNA-ul amendeaza PRO-tvu' daca apare la stiri vreo nenorocita nevasta albastru purtatoare de ochi neblurat - stivi voi, patratelele alea ce apar si pe titele/fesele dezgolite ale unei fericit coboritoare din cabina tirangiilor. Of, nu s-o mai vota odata legea prostitutiei.
Discurs: va doresc sa faceti multi plozi frumosi, isteti, norocosi pe care sa-i educati in spiritul politicii de dreapta, linie politica din partea careia voi candida la toamna.

Absolvent de mecanica auto:

Sa va lase masina in loc ferit, bancheta din spate sa va fie incapatoare pentru futai si sa va iasa copchii frumosi, isteti si norocosi.

Absolvent de stiinte economice:

Pentru plozii astia frumosi, isteti, norocosi, de care tot vorbesc EU-rile de mai sus, exista niste asigurari pentru studii. Aaaaa (!) vezi ca am o oferta de credite pentru imobiliare.

Absolvent de constructii civile:

Bre oamenilor, va trintesc un studiu de fezabilitate si un proiect de vila de moare lumea. Nici tata lu' Apolodor din Damasc (celebrul constructor a lu' podu' de la Cernavoda) nu v-ar face o casa de piatra asa rezistenta la scirtiiturile de pat in care veti face plozi frumosi, isteti si norocosi.

Absolvent de filozofie:

Dragoste este un complex periferic amorfozat care in egocentrul pseudoindividualitatii provoaca sentimentul "ce bine ar fi sa va futeti", cu rezultate echivoce: feti frumosi, isteti si norocosi.

Absolventul de teologie:

Sa va ajute bunul Dumnezeu, Sfinta si Preacurata MAria in a va umple casa de credinta, binecuvintare, speranta, multumire si plozi frumosi, isteti si norocosi.

Absolva-l Doamne pe Iatcu de alte urari!

P.S. Pe primii 3 ii botez eu.

2 comentarii:

  1. Hahaha...pai eu ca studenta la PR as punea sa adaug ca un fel de porunca, a 11-a : Sa nu ponegresti imaginea "femeii" tale, nici a soacrei tale, nici a familiei tale. Ca oricum ele o sa aiba ciocu mare in familie si nu e in interesul tau sa te pui rau cu dracu'!:))
    PS: Am pus femeii in ghilimele pentru ca ma ia cu draci cand vad asa exprimari. Se numeste "sotie" nicidecum muiere sau femeia ta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Exista doua tipuri de barbati: cei ce recunosc si cei ce nu recunosc ca-s condusi de femeie / nevastă / soaţă.
    Eu recunosc! D-acord intru totu!
    Asta nu inseamna ca refuz riscul.
    Unii sar cu coarda sau parapanta.
    Mie-mi place sa fac glume cu soacra-mea.
    Nu-i acelasi lucru?

    RăspundețiȘtergere