Pagini

17 oct. 2008

Ce-i fericirea? Sau hai sa intelegem femeia

Fericire - s.f. Stare de mulţumire sufletească intensă şi deplină, beatitudine.
Suparare - s.f. Neplăcere, necaz, suferinţă; nevoie, neajuns, lipsă.
Femeie - s.f. – 1. (Înv.) Familie. – 2. Nevastă, soţie. – 3. Femeie căsătorită. – 4. Persoană de sex feminin.

Dezbateri televizate, articole prin presa, carti de specialitate tratat-au subiectul si (...) ce daca?

Ieri pe mess am avut urmatorul dialog:

- Sint foarte fericita. E oare normal? Adica daca nu era faza cu calele nu eram asa fericita? Oare s-o simti jignit Mr. A daca-i spun ca cele 13 cale negre reprezinta visul vietii mele?

- Se pare ca nici un cal nu te facea asa fericita. Cit despre Mr. A, daca este barbat intelept, ar intelege ca cele 13 cale negre ar fi "visul vietii" de saptamina asta.

Uneori femeia se bucura pentru orice nimic, spre exemplu o sticla de brifcor ca pe vremuri, dar in acelasi timp devine minioasa daca ai pus in salata ulei normal si nu de masline (ascunzindu-i asta), motiv pentru care nu te va ierta niciodata.

Cind mai poate fi fericita?

Poate la orgasm? Ce-o fi cestiunea aia?
Cum vad eu treaba: daca ţipă si zimbeste dupa, o fi de bine? Daca pronunta trivialitati, ce ar face sa roseasca pina si un birjar, o fi ca se simte in sigutanta cu tine? Daca te stringe, zgirie, musca, miriie, o fi din dragoste?
Mimarea lui mi se pare o grosolanie. Sper sa n-am parte de asa ceva.

Buchetul de flori.
Daca-l oferi cu ocazia unei aniversari, poate fi intimpinat cu zimbete largi, multumiri, ochisori inlacrimati de bucurie, insotite de remarca: "ce frumoase sint, dar stii nu era necesar sa cheltui atitia bani pe ele."
In cursul saptaminii, spre exemplu joia, norocosi dintre noi pot avea sansa de a gasi o florarie deschisa la ora 22.00. Parfumul calelor nu poate acoperi izul acrisor de bere, dar poti fi ajutat de arhicunoscutul: "si acum vrei sa stau vaza?". Daca mai ai suflu, poti scapa cu o replica la indemina, spre exemplu: Florile astea-s cam ofilite, in schimb tu esti la fel de proaspata ca acum xxx ani.

Shopping - no comment!

Am fost rautacios, uricios, nesuferit, dar ma simt bine. Am scris ce vad, ce-am auzit, ce simt, lipsit de scrupule.
O sa va ziceti in barba: un complexat iatcu asta! Mama voastra v-o facut pe toti psihanalisti?

Un comentariu:

  1. Nimeni nu stie ce e fericirea.
    Se pare ca de fapt fericirea este compusa din mici bucurii zilice... care cu cat sunt mai multe cu atat propaga sentimentul de fericire constanta.

    Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere