Pagini

1 apr. 2009

Prigoana dupa Catavencu

... toti fatarnicii pe care-i vedeti dumneavoastra pe la televiziuni ca sint impotriva manelelor asculta manele in draci, dar numai de la a doua butelie incolo, cind printipurile le lasa intr-o parte si incep sa fie normali [...] toti oamenii de cultura care se caca pe ei ca au citit Shakespeare cum ajung acasa, dau pe Taraf TV - Articol din Catavencu, nr. 13, 1-7 aprilie 2009

Eram tentat a incepe prin a ma adresa cu DOMNULE. Sint nevoit sa-ti zic BRE Prigoana!

Cu ceva vreme in urma iti aplaudam ideile de afaceri promovate, discursul carismatic, excluzind bahmutanca din peisaj. De astazi, esti bahmutan.

De ce-ti zic "bre"? Pai d'aia! E chestie de subtilitate, la fel ca maneaua-ti mult iubita, ce te patrunde in suflet si-ti provoaca o fireasca mincarime'n prohab, unde sint tentat sa-ti directionez teletualii ce-si pling lovelele, dragostile disperate, auru si nefericirea - tematici de-a dreptu secspiraniene, renascute din butelcile de Jidvei.

Estii printre putinii atoatestiutori. Urmeaza sa-l dai in git pe Liicean ca, dupa de-o lansat ultima carte, pe acorduri de cine mai stie ce clasic, s-o dus in crisma doar pentru a serba evenimentul, lipindu-i lu' guta o moneda de 5 bani pe frunte, nu din zgircenie ci doar ca n-are spatiu suficient pentru bancnote.
Bine ca R. Teodorescu nu-i cintareat la nunti si botezuri d'astea monde(r)ne.

Sugerezi ca pe la "noi" exista o miscare "subculturala" a "minoritatii", ce nu promoveaza "undergroundul" ci cultura in stadiul in care e ea.

Orice "miscare" are nevoie de un "zvic" prin care poate iesi pe piata de larg consum. Ai toate mecanismele disponibile pentru cretinizarea romanilor: stiinta managementului performant, gusturi dubioase (analizeaz-o pe nevasta-ta, argument suficient pentru cunoscatori) intr-ale manelizarii eficiente.

Pe cind REFERENDUMUL pentru alegerea Adevaratului Rege MAnelist Nascut din Gunoaie Municipale si Suburbane?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu