Pagini

12 dec. 2008

Ce ma enerveaza?

De obicei nu-s ca ala de la televizor, nervos comentator de ziare, purtator de camesa si cravata asortata cu cameramanu. Nu-i pronunt numele ca-mi poarta ghinon si ura verisoarelor.

Totusi imi permit sa scriu ce nu-mi place:

Stereotipurile nascute in cazarma, autobaza sau medii suburbane ce se vor elevate, de genul:
- moldovenii e niste prosti,
- banatu-i fruncea,
- miticii,
- mda, e blonda (ha, ha, ha),
- sensibil ca un barbat,
- betiv ca un aviator schiop,
- ba puta, citi ani ai?
- badea (na ca m-am dat de gol), voiculescu cu A1,2,3,

Labarul care refuza a pune mina pe minerul portierei ce asteapta soferul sa-i deschida calea in habitaclu de parca ar fi pus mina pe un Oscar, Nobel, etc. nu pe o pula puturoasa cu care o dat "noroc" inaintea iesirii din sediu pentru a nu-l apuca rusinea pe drum catre birt. Ce-i drept il cam deranjeaza olfactiv la forarea bilutei sau gustatil la scos ciozvirta dintre incisivi, dar il ajuta in afaceri.

Berea calda acompaniata de "s-a stricat frijideru' "

Toaletele publice. Nu sint dotate cu automate de bere.

Barurile fara toalete.

Barurile "cochete" cu toalete puturoase in care folosirea cizmelor pescaresti si a cremelor de dat sub nas din cunoscutul brand "Mina Minovici" este absolut necesara.

Barmanii vesnic acri sau slugarnici, pinguini sau pini de muci, grasuni sau ofticati de spaga lasata. Decolteurile, fusta gen biler de tramvai estompeaza nemultumirea - uneori.

Radu Anton Roman.
S-o dus la cele sfinte fara a scrie despre miraculoasa si in acelasi timp banala bunatate, pe gustul boierilor si fericirea mujicilor: RACITURA DE COCOS CRESCUT IN BATATURA LA OROFTIANA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu