Pagini

9 dec. 2010

Regia, Iatcu

Sa tot fie trecuti ani 18 de cind am vazut pentru prima oara Regia.
Din scenariu facea parte Ian Gillan (fara Deep Purple) care era pe cale de a concerta la Arenele Romane.
Pre vremea aia, figurantii iereau rarisimi. Totusi aveai nesansa sa te imprietenesti cu depeshisti (detestabilisimi) ori rapperisti (organic imbecili). Echipa noastra, de ruoacheri (aproape imberbi), era formata din entuziasm, nevoie de comunicare si un chef nestavilit de bere. Ce-i drept, uneori faceam concesii si primeam in cercul nostrum strimtorat doua, chiar trei chitare maghiare (de Reghin).
Filmarile se faceau in aer liber. Platoul utilizat fiind cheiul girlei. Astazi arata cam asa:



Scenografia era ceva mai putin pastelata. Kati-androneasca prepara profesionistele mortare viu colorate smircuite pe cladirile P-urilor abia peste 17 ani.



Observ ca traditionalele obiceiuri nu-s denaturate. Noi, avind drept model stramosii politehnisti, acum pensionari, impodobeam plastic pomii din jurul caminelor, indiferenta ca era sau nu Ajunul Craciunului.



Diferenta e ca pre vremea noastra nu existau rasinoase sub geamurile sparte.



Botanistii declara ca-I un miracol. Teoretic specia din poza n-avea cum sa se aclimatizeze in acel areal. Buey fraierilor, contributia noastra n-a fost prinsa in studiul de impact sau bilantlul de mediu. Ce sa mai zic de studiul de fezabilitate? Bai cacanarilor, buda mereu infundata si fara iluminare era la capatul culoarului, asa ca aportul cu nitrati este evident pina in zilele noastre.
In pauzele de productie, de altfel binemeritate, trebuia sa si mincam. Restaurantele, pitariile, paburile si shaormariile se numeu simpu: cantina. Asazisa mincare oferita era asa de nasoala incit preferam sa lingem un chil de Gambrinus, peste drum de Dimbovita, la Matoru (a se citi amatoru). Era premiantu zonal, fiind singuru’ ce ne primea la casting fara sa dam spaga. Intre timp nu stiu cum s-or brodit traba da cred ca o avut actori mai bine cotati ca noi si o luat Globu’ de Aur, pe care l-o vindut si si-o facut ditai hardughia:


Am totusi o multumire. Lumea “buna” iubea Regia pentru R2 – o celebra supermizerabila hiperdiscoteca. Era un fel de Titanic, numa bun de Oscar. Acu-I o epava.

21 de comentarii:

  1. Ha! Dragul meu trebuie sa-ti explic ceva. Eu sunt buresteanca, da? Am facut gradinita la mama acasa, scoala generala la mama acasa, facultatea la mama acasa.... iar prin regie am calcat doar ca sa mananc ieftin si sa ma dau mare buresteanca tzaranilor din Maxx si R1. Nici primul and de facultate pe care l-am facut intr-o cladire din Poli nu m-a convins sa explorez mai mult Regia. Hai sa fim seriosi, nu stiu cum era pe vremea ta tataie, dar stiu ca pe a mea era plina de cretini care scapasera de la coada vacii de acasa, se vazusera in Buc, si se dadeau in stamba care cum putea. Iar ele... eh, ele niste curve, care pe acelasi considerent, scapate de la coada vacii, unde ta-su le apara virginitatea cu pusca, au emigrat la Buc. sa arate ele ce poate pizda nespalata de moldoveanca la fitzoasele de Bucuresti.
    Deci nu am fost si nu sunt amatoare de viatza in camin.... si mai ales de Regie.
    Acuma oricum sunt numai cocalari si manelisti. Esti nostalgic degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  2. Spre fericirea celor de la RADET, cei mai mizerabili doritori de spalat pizde brinzovenesti cu limba sau mataringi noroioase, moldovenesti, erau cei cu boletin de Bucuresti.Si asta doar pentru a-si completa deficientele native cu excedentul cultural ce erupeadin zonele noastre inghinale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Te cred sa stii. Sunt unii barbati care ar fute chiar orice. Si pana la urma ii cred. De ce sa alergi 3 luni dupa o buresteanca cu fitze si pretentii, cand poti sa futi o moldoveanca in cateva ore si pe gratis. E mai simplu, umple lista si descarca nevoile rapid.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai decit sa alergi dupe o nefututa buresteanca, frigida, dar plina de printzipii educate la Apaca, mai bine era sa-ti inmoi vreju intr-o pizda ce se umezea cind le zicei sincer ca-s frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu te exprimi corect:
    ... care se umezea sincer cand le abureai ca sunt frumoase...

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai in holocen, acum aproximativ 10 000 de ani, era un pic mai frig. Abureala era la indemina oricui. La generatia voastra pare ceva mai ciudat, dar desuet.

    RăspundețiȘtergere
  7. Stiu, as e. D-aia ti-am zis "tataie", desi nu stiu daca e corect, avand in vedere ca vii din holocen... La generatia noastra e ciudat si desuet, dar sa nu uitam, moldovencele sunt moldovence, si le poti aburi si fute in orice era. :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa-i, is futabile si dupa virsta a 3a, spre deosebire de dinaozaorele miticesti, care daca-s trecute de 14 ani se scofilcesc mai ceva ca o proaspata smochina stafidita.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sper sa ne inteleaga si eventualii cetitori ca ce-i mai sus e un fulgeros dialog, dar un pamflet.

    RăspundețiȘtergere
  10. of, mi-ai generat o lacrima in coltul sting al ochiului sting... of... si gindacii porecliti meclaren (a se citi McLaren), si "Bordelul Mov" din spatele lu' P1... si cite si mai cite...

    RăspundețiȘtergere
  11. Trebuie tu sa ai ultimul cuvant neaparat? Mananci cacat amice. Moldovencele dupa varsta a doua sunt cat tancu', mai bine le sari decat sa le ocolesti, nu se mai epileaza, oricum nu se epilau, mai ales la fofoloanca. Hm, ele n-au auzit de sapun, daramite de ceara si creme.
    Asa... in rest?

    RăspundețiȘtergere
  12. De ce nu ma publici in continuare? Ti-e frica?

    RăspundețiȘtergere
  13. De ce sau mai exact de cine sa-mi fie frica? De o invidioasa? Observ cum iti colcaie frustrarea in fofoloanca-ti epilata elegant.

    RăspundețiȘtergere
  14. @engambament
    asa-i, cite si mai cite...
    era sa uit de meclarenii ce-si aveau maternitatea in casetofon, de ciinii rahitici sau de coada de la telefoanele de linga politie.
    Ce sa mai zic de lingaii bucuresteni care, pentru a nu lua bataie de la mamica/taticu, veneau sa ne imputa lenjeriile atunci cin' se imbatau (de obicei tot pe banii nostri).

    RăspundețiȘtergere
  15. Da bah, si ma mandresc cu asta. Freza mea inghinala imi confirma originile si aristocratia. Si cand o sa-mi angajez menajera, moldoveanca o sa fie... desi e paradoxal, ma mai gandesc la varainta asta!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ar trebui sa-ti dea de gindit, desi se pare ca ti-ai facut un obicei sa n-o prea faci uneori. Musti fara sa-ti fie foame.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cit despre "sapunul nefolosit de moldovence", se pare ca l-ati folosit voi in exces pentru a va spala creierele.

    RăspundețiȘtergere
  18. Si daca vrei sa ne balacarim pina la capat, sa stii ca sint in stare si de mai mult. Adaptarea lui iatcu la specimenele din bucuresti s-a facut cu succes, se pare. Asa se explica atitudimea mea, de Mircea Badea, in acest mirobolant dialog.

    Recitindu-ti comentariile si mai ales: "prin regie am calcat doar ca sa mananc ieftin si sa ma dau mare buresteanca tzaranilor din Maxx si R1", atit vreu sa mai stii. Dintre toate nespalatele ce frecventau R2 sau Maxx peste 70% erau bucurestence. Restul erau moldovence. Aduc argumente reale: Andreea (din Ploiesti), Denisa (din Buzau), Anda (din Braila), Luiza (din Constanta - de altfel singura ce merita putina atentie), Cristina (Doamna Ghica), Monica (din Calarasi), Lidia (din Valcea), Georgiana (din Tulcea), Vichi (Piata Chibrit - 1Mai), Diana (Militari), Nicoleta (Piata Buzesti), Simona (Berceni), Anda (Colentina), Veronica (din Craiova), una blonda si proasta ce s-o maritat cu Nelutzu' (din Urziceni), Caludia (din Salaj), Pitica (Sos. Iancului), Mihaela (Colentina) si cite-or mai fi fost.

    Dupa cum observi, dintre toate colegele de faculate, vecinele din camin sau cunoscutele (accidental), numai moldovencele frecventau speluncile alea'n care-ti imprastiai hormonii.
    Draga mea, noi, moldovenii, preferam un jazz la Cafe Eforie, un rock'n'roll & blues in Club A sau Big Mamoo, un folk la Club Eliad, sau ceva mai dur la Le'noire.

    RăspundețiȘtergere
  19. Parca vorbeam aicea de Regie. Asa pot sa zic si eu draga ca frecam canapelele in Laptarie sau sus la Motoare ca sa ma dau rotunda!
    Big Mamoo? Cacatul ala plin de asa zisi legionari, nespalati, beti morti sau fumati? Ma dezamagesti!
    In alta ordine de idei... Alea enumerate fac parte din agenda ta personala? M-as mira! Asa de multe? Nu m-as fi gandit!

    RăspundețiȘtergere
  20. Enumeratele n-aveau cum face parte din agenda personala. Dimpotriva. In primul rind ca n-aveam agenda si doi, nu m-as lauda (stii prea bine asta) cu palamaresul, fie de luat in seama ori ba.
    Cit despre ferecatul canapelei in Laptarie&rest, te pricepi cel mai bine. Mi-ai demonstrat-o frecvent.

    RăspundețiȘtergere
  21. Anonim17/12/10

    "Freza mea inghinala imi confirma originile si aristocratia"

    :))

    RăspundețiȘtergere