Pagini

16 oct. 2009

Botosani, oras al pubertații mele

Is intr-o localitate de care ma leaga amintiri pline de fluturasi in stomac.

Doar in Botosani (județul), subiectele ce mi-au provocat primele polutii nocturne, au fost insotite de predicatele intilnite in poeziile eminesciene, recitate mecanic linga urechea pubertinelor ce-si puneau retoric intrebarea: "asta are de gind sa ma futa ori sa vorbeasca ca profu de româna?".

Io eram incintat de arhitectura cladirilor de gen:





ele-mi spuneau tandru:
"Mata-i acasa?"
Nu prea intelegeam ce legatura avea mama cu arhitectura, ea (adica mama) avind o alta profesiune.

Eu le povesteam despre Arthur Schopenhauer, cumulonimbuși sau ambrozie, ele ma intrebau daca am bani de-o vodka.

Eu le invitam la "rockotecă", ele acceptau bucuroase. Nu pen' ca ma iubeau ci pen' ca iatcu platea intrarea. Tii ci ma mai dureau coaiele inspre dimineata, dupa 15 minute de dans pre November Rain, Sanatorium, Nothing Else Matters ori alte piese ce presupunea frecarea pîrdalnicului prohab, al blugilor strinsi pe cur, de misterioasa chestie aflata la nici un metru de sol, numita de unii pisda.

Acum ma simt cam ca publicitaru' din fundal:

2 comentarii:

  1. Avand in vedere deosebitul tau romantism uneori... as fi crezut ca este invers... Sau daca stau bine sa ma gandesc, te-a schimbat batranetzea si ti-ai dat seama ca tre sa fii invers. Femeile astea, domne, ce au facut din bietul Iatcu, romantic si visator.

    Hai fugi de aici!

    Adica plm, dar mie nu mi-ai recitat niciodata din Shopanhauar, mie-mi zici "sugi pula" si "te fut in urechi si in pisica!"

    Si mai vrei sa te cred?
    Pai mai romantic decat tine este si barbatu-mio!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea Pit,
    Rrr[...]omantismul, trairile profunde & mecanca hormonala - de-a dreptu' nemteasca, mi-or fost propuse de bunul Dumnezeu intr-o vreme deja trecuta. Le-am acceptat atunci, acum am ramas cu dorul.
    Ca orice mecanism durabil, pot fi folosit scolastic sau dogmatic, deci inutilizabil.

    RăspundețiȘtergere