Pagini

5 oct. 2009

Despre iațcu

Iatcu iș are originile, daca e sa ma iau dupe arborele cotit ginecologic, de prin zona Gdańsk-ului de azi sau Varsoviei de miine ca la ei dezvoltarea e continua si nu au guvern PL-D-ist.

Sa tot fi trecut pe-atunci vreo 16 navaliri otomane cu blugi piramid (ca-n anii de dupa ?revolutie?), ca pe la anii 13oo șin'că ceva, neica Bogdan I, o chemat niste viitori sobieskei ca sa-i populeze zona de nord a tarii, numita acu Bucovina. Trebuia sa si munceasca cineva, nu?

De fapt, polacii mei numa cu munca nu s-or multumit, preferind sa se omoare intre ei pentru a obtine gestiunea performantei visterii a Tarii Moldovei.

Prin 1364, cind bunicu lu' strabunicu a lu' bunicu lu' strabunicu tatei, trebuia sa hraneasca numeroasa familie ce urma sa perpetueze pina prin in anii 2000, s-o hotarit sa-si ia un MBA la Spiru de p'atuncea, la distanta mare de Sorbona fiind, nivelindu-si astfel calea (ajutat si de un CV cu poze de 16 milioane de pixeli, in care zimbea strengareste) catre logofăție - meserie ciudata ce doar Mugur Isarescu o intelege - sub domnia lu' unu Lațcu, asemanarea de nume fiind intimplatOARE.

Copiii & nepotii Logofatului, fortati de piata muncii din vremuri, au tot trecut prin diverse job-uri, incepind de la paharnici, continuind cu fanti de dorobanti, iobagi pre vremea unirii principatelor, mosieri in peioada interbelica si refugiati de prin Bucovina de Nord, dupe rasboaiele mondiale.

Tătucu-miu, avind stigmatul de "chiabur", o reusit sa fie dat afara din scoala doar o singura data, suficient pentru a deveni un veterinar remarcabil, solicitat si acum, chiar daca are aproape 70 de ani. Animalele tot animale, deh!

Ficiora-su adica eu, scrie toate astea fara modestie, dar cu mare consideratie pentru stramosii care i-au dat numele ce tare mai era luat la miștoc in pubertate sau adolescenta de catre mujicii Dorohoiului (aia fara sare).

Multumitor bre Falcuto?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu