16 sept. 2009

Uzufructul carapacei

Racul: crustaceu comestibil ori nacut intre 22 iunie - 22 iulie.

Semn zodiacal: negativ, feminin, sensibil, simte nevoia de a ocroti.

Pentru cunoscatori:

In farfurie sau viata de zi cu zi is deliciosi doar in primele ore dupa capturare. Se stie ca e musai sa fie fierti de vii.
Doar asa se'nrosesc si improasca arome nebanuite.
In astfel de momente clestii is inofensivi, par intepeniti.

Orice gospodina cu experienta stie ca sarea (chiar si piperul&paprika) imbunatateste si prelungeste durata de viata a carnurilor, diminuind actiunea factorilor externi (bacterii, stafilococi, prieteni nepotriviti, etc.).
Racul, inca viu, nu are nevoie de imbunatatiri violente, gen ghimbir sau cimbru, zugraveli in casa ori pantofi la moda.

Forma, continutul paharului de vin este aleasa - de catre simandicosi, in functie de culoare, dulceata, ori fleica ce cu insistenta si-au comandat-o.

La raci altfel sta treaba. Le place apa, dar mai ales o alta forma de agregare a acesteia, abureala. In societate, calitatea sosului cu care isi fac asezonarea, este condusa de reteta unica: CA LA MAMA ACASA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu