Pagini

20 oct. 2007

Rîsu' plînsu'mi-sa

M-am nascut intr-o casa cu mansarda, incalzita iarna pentru a nu ingheta porumbeii.

Curtea avea gazon verde crud si gard protector. Vecinii trebuiau feriti de teribilele avalanse lingvistice nou invatate (ex: ngg, ooaaa, iiii).

Odata cu trecerea primelor scutece prin jetul de apa incalzita pe aragaz (dragii mei, Pampersul era un fel de Sputnik / Apollo 12 la acea vreme sau iPod - pentru cei mai tineri), m-am inaltat pina la primul sarut involuntar, deh eram un dragut, nevinovat si fara urmari creative.

Iata-ma'n Bucuresti.
Student speriat, dar ambitios. N-am lasat o sticla de bere desfacuta si neterminata.

Infricosat de aglomeratia strazilor, ma retageam tiptil in Club A, Laptarie sau cafeneaua de pe Str. Eforie ori de cite ori aveam timp (tipmul inseamna bani). Si cum la facultate - facultate = facultativ - orarul era ambiguu, clar ca nu fusese nimeni sa-l ia, a trebuit sa fac ceva pentru a nu ma plictisi. Asa ca m-am indragostit.

Nu de munca, ptiu drace.

O hippioata!

Cea mai dulce, feminina, lipicioasa, ce s-o mai lungesc, cea mai frumoasa femeie din lume.

Cind eram impreuna, timpul ingheta. Deveneam imponderabili, imateriali.


Dar ne-am casatorit.

2 comentarii:

  1. Cine v-a pus? Casatoria in sine o vad utila daca ai de gand sa faci copii, si sa nu fie aiurea pentru ei. Ca na, isi pun intrebari de ce pe mami nu o cheama la fel ca pe tati. In rest, nu ajuta la nimic.
    Voi nici copii n-ati facut, nici nu v-ati luat casa impreuna, nici credite de cuplu... adica v-ati dus la starea civila fix d-anpulea.
    Uita-te la filmul License to Wed...

    Eu cel putin o sa ma gandesc de o mie de ori inainte sa ma apuce mancarimea in cur.

    (nu, eu nu-mi miros destele... daca ma scarpinda altcineva, treaba lui ce face)

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim22/10/07

    Vine o ora in care simti nevoia sa vorbesti despre tine. Nu pentru a te elibera. Nu pentru a cauta scuze. Nici pentru a te simti absolvit de cine stie ce vina. Vrei sa intrebi. Vrei sa faci bilantul faptelor tale. Vrei sa vorbesti despre tine ca sa poti continua sa traiesti ca un om linistit. Vrei sa te consideri norocos si sa poti sa te bucuri de norocul tau. Vrei sa stii ca nimic nu iti umbreste bucuria momentului. Vrei sa ai un privilegiu. Il castigi sau il meriti. Ti se ofera sau il furi. Pentru tine va avea valoarea unui trecut linistit. Va insemna o amintire frumoasa. Chiar daca nu vei mai vorbi despre tine apoi.

    RăspundețiȘtergere