28 mar. 2011

Apasa!

Limbajul trăitorilor suferă modificări, cauza fiind ambientul in care respiră, mănîncă sau se cacă.

Cînd e vorba de mediul înconjurător sau haleu, majoritatea populatiei știe a folosi cuvinte noi, referitoare la aerul irespirabil, încărcat cu particule fine (PM10&rest) ori mîncarea plină de E-uri cancerigene.

Pudibonzii ar trebui sa se retragă din lectură, deși ar avea ceva învățăminte. Pînă și ei se cacă, după care, cică, "trag apa".

Elevații, mirositori de bășini doar la ateneu sau Operetă, după căcare devin mecanici in gesturi. De ce? Exclusiviști și pretențioși, precum îi știm, preferă să uite cît mai repede că pînă și ei pot genera astfel de produse grotești, deci trag apa.

Economiștii trag apa în funcție de bugetul de venituri și cheltuieli. Pensionarii nu.

Psihologii, dilematici precum îi știm, se întreabă: Dacă trag apa, o fi de vină mama, tata sau diazepamu?

Inginerii nu trag apa. Proiectează o instalație cu un aport necesar și suficient de fluid, acumulat într-un recipeint aflat la înălțimea x, ce antrenează oarecum gravitațional căcatul din oală spre neantul canalizării. După un asemenea efort intelectual, se duc la o căcare și, inevitabil, trag apa.

Proctologii, medicii în general, te întreabă care-i starea căcatului din tine. De obicei, la o astfel de întrebare te simti de tot căcatu’. Daca le spui că situatia e roz, adică ești optimist, se activează butonul cibernetic “serviciul de urgență” și ajungi la terapie intensivă. N-apuci să mai tragi apa că-ți și bagă un furtun în cur – cică sondă, de parca ai Arabia Saudita, Libia și Kuweitu’n intestine.

O parte dintre dumneavoastră vă regasiti printre cei de mai sus. Aveți impresia că trageți apa după ce vă căcați. Dacă aveți timp de o minimă retrospectivă, o să vă dați seama că nu-i așa. NU ați tras apa după dumneavoastră de multp vreme. Și asta doar pentru că, între timp, acasă, la job sau la crîșmele pe care le fregventați apa nu se trage. SE APASA.

11 comentarii:

 1. un subiect excelent, pe care mi l-as dori abordat la intalnelile televizate ale lu' Plesu si Liiceanu de pe postul national.
  tema e generoasa, iti garantez, am dezbatut de nenumarate ori subiectul, nopti intregi la seratele (mai mult sau mai putin) tematice organizate "in studentie". aici pe scurt pot doar sa spun (ca o concluzie) ca rolul cacarii si al cacatului in societatea nostra pre si post decembrisata este subestimat.

  RăspundețiȘtergere
 2. acum inteleg si eu soneria de la tel tau, cu MO si FOCA, 'apasa'....hi hi

  RăspundețiȘtergere
 3. Chestie de tehnologie. Inainte se tragea, acu' se-apasa. Sunt altii si mai evoluati: pun doar mana (la senzori). In viitorul apropiat o s-o tragem doar cu gandu'/puterea mintii ... (apa).

  RăspundețiȘtergere
 4. @engambament
  ar fi intr-adevar un subiect excelent pentru Plesu si Liiceanu, numa' ca spre fericirea noastra, cei nominalizati nu scot cacaturi pe gura.

  RăspundețiȘtergere
 5. @raluka
  in sfirsit ma fac si io inteles de o femeie

  RăspundețiȘtergere
 6. @banubadabalaura
  :)) bazin cu display thinking. Interesanta abordare.

  RăspundețiȘtergere
 7. @laura
  nu e bine cu puterea mintii. s-ar putea sa "apesi" apa in tot blocul.

  RăspundețiȘtergere
 8. Bogdane... ai reusit sa ma faci a ride copios. MULTUMESC! Chiaaaar aveam nevoie!

  RăspundețiȘtergere
 9. =)) =)) Deh, mai Bogdane, asa face Laura cand se-apuca de-o treaba: ori o face lata, ori mai bine nu se-apuca. Copilul catastrofa :).
  Da' sa stii ca io lucrez la mediu, si-am un plan de intervetii in caz de inundatii, catastrofe naturale, incendii...etc.

  RăspundețiȘtergere
 10. @iatcu: a fost involuntar :)
  @laura: fata serioasa laura... dar mai bine nu te apuci. poate ai vreun vecin care ocupa toaleta in momentul respectiv si n-ar vrea sa se trezeasca cu "apa apasata", daca intelegi. e bine si cu planul de interventie. la noi in IT ii zice disaster recovery plan :)

  RăspundețiȘtergere
 11. Toti avem planuri, da' nu'sh la ce folosesc. Dezastru-i tot dezastru.
  Io zic ca e bine sa fie ele acolo, de rezerva, e si mai bine sa n-avem ocazia a le pune in aplicare :).

  RăspundețiȘtergere