1 iun. 2009

Cum sau cind se maninca fructele

Exista oameni decenti care, prin educatia primita sau formata cu ajutorul experientei personale, actioneaza aparent dubios stunci cind vine vorba de tabieturi.

Eu, spre exemplu, prefer sa maninc melele cu tot cu coaja. Bananele nu.

Pregatirea pentru consumul grapefruit-urilorpoate fi considerata arta. O sa revin cu o poza.

Ciresile sau suratele lor mai acre, visinile, se maninca aproape la fel: intii cele mai frumoase, coapte, zemoase, denumite popular nepişte, apoi cele sfrijite, verzi, viermanoase ori buboase.

Capsunile se maninca cu sampanie si frisca doar in filme si cartile siropoase. In realitate se maninca cu mina.

Strugurii, preferatii mei, se maninca bob cu bob, zdrobiti, decantati, storsi, "fierti", imbuteliati in sticle prafuibile si lasati in crama un numar suficient de ani sau luni - in functie de pohte.

Pepenii, fructele alea tari p'afara si zemoase pe di'nauntru (a nu se confunda cu balcoanele) se consuma de preferinta toamna.

Coacazele, fructele alea negre care pina se coc sint rosii pentru ca-s verzi, se maninca in compania ursilor sau turistilor cu pantalonii in vine. Ati vazut voi tufa la munte far' de turisti (şlăpari) căcăcioşi? Eu nu.

Prunele, dupa ce le scoti simburii, le indepartezi viemişorul zglobiu şi le maminci pe toate d-odată stingindu-le cu cel putin doua beri inainte, se consuma cu furazolidon. In zona Ardealului, Moldovei sau Munteniei aceste fructe au denumiri diferite: palinca, tuica ori rachiu. Indiferent de modul cum se numesc, acestea se consuma cu aspirina a doua zi dis-de-dimineata. Eventual cu varsaturi si dureri de cap.

Gutuile se consuma doar daca ai prieteni stomatologi sau daca ai salariul suficient de mare pentru a-ti permite cheltuielile neprevazute.

Lamiile se consuma dimineata, inainte de a merge la job. Exista unele persoane care nu consuma astfel de fructe, dar au o moaca de parc-ar fi golit fro doua vagoane pe stomacul gol. Nu este si cazul vostru dragii mei cetitori, stiu, voi preferati macesile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu