Pagini

19 mai 2009

Ciorba - faza initiala

Astazi o sa prepar o bunoacă ciorbă de vacuta acrita cu lamiie, imbogatita cu taitei fara oua, morcovi si pastirnac.
Aviz amatorilor (plagiat partial): carnea de văcuță, desi se pune in ciorba, nu e leguma.
Nota: unele specimene blonde sau brunete, roscate ori carunte sint gratulate cu apelativul : "vito". Acu... depinde cum pui accentul sau ce tonalitate folosesti. Dac-o spui cu voce calda si o privesti galeș in ochii umezi, suna italieneste; dac-o strigi ca de dupa sura, folosindu-ti tot aierul din piept, e posibil s-o vezi înflăcărată ca dupe tocatul cepei: inlacrimata si cu cutitul in mina. O sa-mi spuneti ca vitelor le sta bine cu cutitul in git nu în copita (a se citi mina). Perfect d'acord, dar ce sa-i faci mai sint si boi nepricepuți.

Pentru desăvîrșirea ciorbiței...
nu pot, iar imi fuge gingul in porumb. Oare de ce se spune "ciorba de vacuta" si nu ciorba de vita sau de taur pentru ca oricit ai fierbe ciozvirta, tot iti rupi dinti'n ea.
Revin:
Mai sus am scris bunătate? Hm! Mare eroare! Delicioasa e doar daca-o prepari cum trebe. Io tre' s-o fac "dietetica" aca fara ceapa calita usor in ulei, radacina de telina, bors, leustean proaspat si smintina d'aia ce sta in furculita.
Nu prea stiu io ce'nseamna dietetic, dar va spun ce simt: 3 numere in minus la blugi si invidia interlocutorilor ascunsa dupa complimente de genul: "vai dar ce-ai slabit, iti spa mult mai bine asa."

Nota 2: carnea de vita, desi are inclus cuvintul ala inselator in titlu, nu da lapte, iaurt, sau smintina. Acestea se achizitioneaza de la alimentara.

Hai ca plec in bucatarie.
Revin cu poze

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu