21 iun. 2012

After party. Partea a VIa. Cenzura, muma noastra, cea de toate zilele.


Există cîte un DÎRLĂU pe ici, altu’ pe colo, care provoaca un sentiment periferic amorfozat ce, in egocentrul pseudoindividualității, provoacă sentimentul: CE-MI VINE SĂ-I FUT UNA!
Aștept de mult  o intereacțiune care să poată fi interpretată drept motiv de cafteală. Celor care-o să strîmbe din nas și o să mă gratuleze cu “brută”, “necioplit”, “vulgar”, “prost crescut”, le dau mielu’ la muls.
Astea fiind stabilite, hai repejor înapoi la dobitoc.
Intelectual rasat, încă din copilărie purta ochelari, se dezvolta ca Prîslea, într-o zi cît alții in 4 ani de liceu. Și nici n-avea capu mare. Mă rog, își facea basca la comandă, dar asta-i alta poveste. Tot ce se putea citi in ochișorii lui era totala lipsă de mediocritate. Mai tîrziu însă, a descoperit o ingenioasă tactică de ocolire a originalității, supranumită curent dadaist întirziat”. De cind si-o descoperit noile vocații, nu face altceva. Doar curent. Vîrtejuri, chiar mici tornade. Din păcate acu-i vremea vacanțelor, oamenii obisnuiți dorindu-și calm atmosferic.
Tot plimbîndu-mă io așe pe ulița FB, mă simt lovit la nerv cu tot felul de citate savante ori traduceri a-la-irina-nicoleta-nistor-faQ-dăte-dracului, drept pentru care mă voi folosi și io de un text folosit cu mare artă de un nesimțit nororiu ce mi-e tare drag: bărbiereşti cloşca pe burtă ca să poată să sugă puii. Deci ești in afara subiectului nene. Dacă încerci să te piși contra curentului, ai mari șanse ca doua-trei picaturi să-ți zboare pe buze.
O să-mi zici că geniile-s neințelese. Noi sîntem oameni prea simpli (prea de la țară) ce, în micimea noastra, iubim dialogul pașnic, preponderent declarațiile de dragoste cu finalizare hazoasă, nu înțepăturile otrăvite ori mojiciile atent selecționate. Intre noi nu-i loc de evidențieri gen: “Ba io-s mai tare și mai mare, nu ăla, care-o fost un golan prostovan și neghiob, leneș, incult”.
Tot ce dorim este să-ți găsești locul și prietenii potriviți, la fel ca tine. Noi ne șprițuim, dansăm ca bezmeticii, eventual pe scaune, rupem mese, rîdem natural, uneori cam tare, ne îmbrățișăm în grup cu drag, înjurăm grotesc, ne dăm cu șutu-n cur, chicotim, ne punem piedică, iar ne pupăm, discutăm discuții banale, ne spovedim, o bîrfim pe aia sau îl desființăm pe ăla, după care îl venerăm,  ne privim cu drag și ne mîndrim cu asta. 

9 comentarii:

 1. Scrieti foarte bine domnule Iatcu!!
  O placere sa va citesc blogul!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Va multumesc foarte mult pentru parerile pertinente domnisoara Alina Stancioiu. Sint magulit!

   Ștergere
 2. S.Goguta21/6/12

  Mai nou intervine si delirul mistic pe fond de lacunarism cerebral :))))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sper ca, macar acum, sa-si ia jucariile si sa ne lase-n plata Domnului

   Ștergere
 3. Anonim30/6/12

  frumos, si ... sunt

  RăspundețiȘtergere
 4. daca scoatem - prea de la tara - cam de reclama - asa ... textu-i ... MMMM ... DELICIOS! atinge ... profundul! .... daca-mi este permisa ... exprimarea!

  RăspundețiȘtergere