6 apr. 2010

Flood-ul precipitat

Plecind de la definirea empirica a flood-ului, care este (scuze neica Vanghelie ca-ti folosesc consacrata) inundarea unui server, router sau alt dispozitiv legat la reţea cu un număr enorm de cereri, care (este?) blochează activitatea serverului prin sufocarea legăturii la Internet a acestuia sau prin încarcarea extremă a procesorului,
purced a va scrie, dragi cetitori, ceva enervator (cejais jeniu, am reinventat un termen)
Bunul si Marele Doamne-Doamne, prin marea lui milostivenie, s-o hotarit, acu'n pline sarbatori Pascale, sa dea cu ploaie, pre nefericirea lu nea' Busu, care anuntindu-ne din timp despre asemene umezeli, o devenit inamicu pooblic nr. 1 al grataragiilor.
Nici macar tanti Jurca, acea putureaza antipatica, nu avea de unde sa preconizeze ce-o sa i se intimpleze lu' iatcu.

Cumulusii, stratusii, nimbusii & CO s-or hotarit sa-si canalizeze umezelile tocmai prin cablul de net ce trebuia bagat intr-o laptoapa, virgina, DELL, avida de invormatii nemeteorologice.
Asadar, insfaca iatcu problema (recte cablu' de net) si ce sa vezi, curgea apa din jmecherie de-am crezut ca pusesem mina pe furtunul de la dus. Ca un bun cunoscator, am purces la a-l scutura. Dupa cum se stie, ultima picatura, indiferent cit storci instrumentu, ajunge in cu totul alta parte. Pornind de la aceasta cutuma, ar fi trebuit sa ma opresc din sisifica activitate. Iatcu nu si nu! Pana la epuizare.
Intr-un tirziu, rusinat, si-o zis ca in alte ocazii merge, nu si in cazul ''chilotilor'' Dell, prea noi (mai costau si citeva sute de coco), rugind gazda propitara de laptoapa, sa apeleze la niste specialisti in circumcizia mufelor, stoarerea lor & rezolvarea problemei.
Draguta de ea, de altfel o buna meseriasa in comunicare si mediere, clipind feminin din gene si tuguind buzele, zice:
- Nu-i asa ca suni tu la furnizorul de net?
Am zis inocent nu, dupa care i-am invitat sa-si ia apa inapoi ca nu-i trecuta in contract.

Marii rabini, specialisti in ablatia chirurgicala a preputului, cred ca aveau mai mult succes. Nu mai zic de Ciomu.
Cei doi experimentati taietori de mufe, membri in loja storcatorilor de cabluri, rizind, stringeau din umeri la fiecare remontare de preput (a se citi mufa). In loc de bitzi tzava, ne oferau tot pipi, de parca beuse hub-ul bere.

N-o mai lungesc. Dupa ce-am mai scuturat cablul, trecindu-l de la unu la alta (intre timp venise si faina mamica a gazdei), ultima picatura o ajuns tot in gaurica notebook-ului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu