8 apr. 2014

2. Numai oamenii proști îmbătrînesc, ceilalți devin celebri.

La vîrsta primei întîlniri cu Iubirea Vieții mele, nu știam că o să îmbătrînesc, iar celebritatea era un cuvînt nedescoperit, încă. Auzisem despre craci, țîțe și cur de la școală. Da, ce vă mirați? De la Scoala Generală nr. 5 din Dorohoi.  Nu de la diriga sau profa de istorie precum bănuiți ci de la ăi dintr-a 8a, mari amatori de fotbal maidanez și înjurături deocheate.
Cînd luam pauză de la împinsul bășicii în poartă, poșteam cîte-o mărășească în parcul de lîngă Miliție (era mai excitant așa), făcîndu-ne planuri mărețe pentru vacanța de vară.Cam toți mamelucii (a se citi iubitori de mamele) aveam bunici la țară iar părinții abia asteptau să ne trimită de acasă, sperînd că pot să și-o tragă la orșice ora, nestingheriți de aparițiile noastre in iatacul conjugal.Vacanța de vară era un prilej oportun pentru a ne inmulți colecția de cicatrici pe coate si genunchi, dar mai ales pentru a ne spăla memoria, lăsîndu hormoneii într-o latență blegoasă.
Intoarcerea la cursuri ne provoca stări contradictorii. Ură amestecată cu fluturași în stomac. Ura pentru proful de fizică iar fluturașii veneau dintr-un loc misterios, inca neexplorat.Spre uimirea noastră, purtătoarele de cosițe, nesuferite cu doi-trei ani în urmă, răspîndeau un parfum amețitor si a dracu de atragător. Cred că așa m-am îmbătat prima oară, respirînd nurii colegelor de clasă. Doar se știe că parfumul are la bază alcool, nu? In plus, crescuseră cam cu un cap șun pic mai înalte ca noi, numai bune să le miroși sfîrcurile, fără sa te ridici pe vîrfuri. Dacă aveai ghinion, în loc de țîțe, puteai să nimerești subsuori nasol asudate, ceea ce era destul de posibil, avînd în vedere cîta apă caldă primeam la bloc. Pentru cei din afara Dorohoiului, trebuie sa menționez că, apă caldă se dădea cu porția. Două ore pe săptămînă și asta, indiferent dacă era vară sau iarnă.
După citirea biletului de la Nicoleta, cea care urma să devina prima Iubire a Vieții Mele, am rămas fără glas timp de cîteva secunde bune. Pentru a scăpa de periculoasa maladie, am facut anunțul public, spunindu-i în mare taină celui mai bun prieten despre ciudata invitație, cu mențiunea “să nu spui la nimeni”. In 10 minute, toată școala știa ca Nicoleta e cu Iațcu.
Urmeaza Primul esec in dragoste. 

2 comentarii:

 1. Anonim8/4/14

  Off, femeile..... ce sa faci? Celebritatea le-o datorezi .... Brifcor-ul a fost cald sau rece? Prima intalnire a fost interesanta, bănuiesc...imbracat la patru ace... si papion... nu stiu daca le aveai cu florile, ca pe acele timpuri trandafirii se găseau numai in parcul de langa primărie... si dispăreau miraculos o data cu 15 septembrie .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cofetaria era inchisa, deci asa s-o manifestat prima dezamagire in dragoste. Inca n-aveam papion, ala s-o aruncat la gitul lui iatcu abia dupa marea impuscare. Flro? Pai alea se cuveneau doar Tovarasei.

   Ștergere